DE RALLY

OP KARAKTER NAAR DE NOORDKAAP


Ver weg van huis en haard. In het wild, met jezelf en je team. Het leven intenser dan ooit beleven tijdens een ongekend avontuur. Scandinavië, Rusland (of niet), de Baltische Staten - om de Baltische Zee. Kameraadschap, competitie, euforie: om nooit meer te vergeten.

De Baltic Sea Circle voert over zo’n 7500 kilometer en doorkruist in iets meer dan 2 weken welgeteld 10 verschillende landen: Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Rusland (of niet), Litouwen, Letland, Estland en Polen .

No highways, no GPS

Gebruik van GPS: no way, bij deze roadtrip om de Baltische zee. Je bent, met je team, aangewezen op je kaarten, je kompas en je richtingsgevoel.  En op de adviezen van de plaatselijke bevolking, uiteraard. Maar die laat je dan ook nooit in de kou staan!

Een auto of motor van 20 jaar of ouder

Je auto of motor moet minstens 20 jaar oud zijn. ‘Echte campers’ en caravans zijn niet toegestaan. 

De Roadbook Competitie

Bij deze avonturenrally draait het niet om snelheid. Wel om wilskracht en creativiteit. Bij de start ontvang je een roadbook, met tips en opdrachten waarmee je punten kunt scoren. Het team dat de meeste punten scoort, wint een rally-startbewijs naar keuze.

Feestjes en partijen

Gezelligheid  is er al aan de vooravond van de rally, met een ontspannen Pre-Adventure-Get-Together in Hamburg. De volgende ochtend vindt het Starting Line Event plaats, met - onder meer - de uitreiking van de roadbooks, het openingswoord van SAC en het wegvlaggen van de auto’s.

Onderweg zijn 2 grote feesten georganiseerd: de Arctic Circle Party, en de Baltic States Party. Viking games, hot-tubs, kampvuren, muziek en BBQ: op de mooiste locaties… én met de leukste mensen!

Op de laatste dag van de rally vindt traditioneel het Finish Line Evenement plaats. Een slotevenement ter afscheid, maar vooral ook een uitgelaten weerzien met inmiddels bevriende mede-avonturiers. Tijdens het Finish Line Evenement vindt ook de prijsuitreiking van de Roadbook Competitie plaats.

De rally voor het goede doel

Bij SAC snijdt het mes aan 2 kanten:  we laten jou en je team een onvergetelijke tijd beleven én verbeteren met jou de wereld een beetje. We vragen elk team om minimaal €750,- op te halen voor een goed doel naar keuze - en doen daarbij zelf een aantal suggesties.

Start en finish in Hamburg, Germany

De Baltic Sea Circle 2021 start op 18/19 juni 2021 en finisht op 03/04 juli 2021. Zowel start als finish, inclusief slotevenement en prijsuitreiking, vinden plaats in Hamburg. 

Inschrijving vanaf 04 augustus 2020

Inschrijven voor de BSC kan vanaf  04 augustus 2020 om 18:00 uur. Vermelding van details met betrekking tot vervoermiddel en teamsamenstelling is dan nog niet nodig. Een team van 2 personen betaalt €940 inschrijfgeld. Dit is exclusief de €750,- die elk team voor liefdadigheid inzamelt. Een extra teamlid kost €250,-. Extra teamleden kunnen tot 2 maanden voor de start van de rally worden aangemeld.

INS & OUTS

  • 16 dagen
  • 10 landen
  • 7500 kilometer
  • Start en finish in Hamburg